Közlekedési baleset

2024.07.02. 11:00

Az elmúlt héten negyven kerékpárost büntettek meg vármegyénk rendőrei

Vármegyénk rendőrei az elmúlt héten tíz ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, valamint hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Mészáros Géza

A történtekről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Közlekedésrendészet
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Az elmúlt héten a forgalom-ellenőrzők összességében 539 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet. Ezen kívül 244 kerékpárost is ellenőriztek, akiknél negyven esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegése miatt például három esetben jártak el a rendőrök.

A közúti ellenőrzések célja a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a forgalomban részt vevők személy- és vagyonvédelme. A szabályok betartásával, tudatos vezetéssel a közlekedési balesetek elkerülhetők. A vármegye rendőrei az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vezetők forgalomból kiszűrésére, hiszen zéró tolerancia van érvényben az ilyen sofőrökkel szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában