Őrizetbe vették

2024.07.05. 16:30

Két autót is lopott, jogsi nélkül furikázott a földvári férfi

Lopott egy autót, majd miután abból kifogyott a benzin, egy másikat is meglovasított. Több településen végig furikázott az alkalmi sofőr, akit végül elfogtak a rendőrök.

Rimóczi Ágnes

Elloptak egy gépkocsit egy mezőtúri telephelyről, aztán még egyet. A július 4-én hajnalban történt bűncselekménnyel egy 20 esztendős tiszaföldvári lakost gyanúsítanak a rendőrök.

 – A férfi bement egy kft. telephelyére, ahol azt tapasztalta, hogy több autó gyújtáskapcsolójában ott a kulcs. Találomra kiválasztott egy járművet, amit ellopott. Nem jutott messzire, ugyanis üzemanyag alig volt a járműben.

lopott
A férfi úgy ült volán mögé, hogy nincs vezetői engedélye
Forrás: Police.hu

Ezt követően visszament a telephelyre és elhozott egy másik gépkocsit, amivel több településen át furikázott a délelőtt folyamán. A tettes – az egyik VÉDA-kapu jelzésére reagáló – rendőri ellenőrzésbe futott bele Túrkevén – számolt be az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség illetékesei elmondták: kollégáik a lopásokon túlmenően azt is megállapították, hogy a férfi úgy ült volán mögé, hogy nincs vezetői engedélye. Közlekedési balesetet ugyan nem okozott a botcsinálta sofőr, azonban a telephelyről kihajtva három gépkocsit is megrongált.

lopott
Több településen át furikázott a lopott autóval
Forrás: Police.hu

– A nyomozók lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták, de bűnlajstroma a rongálással és az engedély nélküli járművezetéssel is bővülni fog. A nyomozó hatóság őrizetbe vételéről határozott és kezdeményezik letartóztatását – emelték ki végül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában