KÉK HÍREK

2019.03.20. 13:53

A falvai balesetben egy gyerek sérült meg, Várkonyban háztető lángolt

Kedden egy személyi sérüléssel járó balesetben intézkedtek a megyei rendőrök, a tűzoltóknak pedig hat esetben kellett beavatkozniuk.

Egy férfi tehergépkocsival közlekedett 13 óra körül Rákóczifalva belterületén, amikor neki ütközött az előtte forgalmi okból megálló másik járműnek. A baleset során az okozó tehergépkocsiban utazó gyermek könnyű sérülést szenvedett. A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatalkorú a jármű hátsó ülésén feküdt és biztonsági övvel sem volt bekötve – közölte a megyei rendőrség sajtóügyelete.

Fotó: police.hu

Mindamellett, hogy a gyermekek gépjárműben történő szállítását jogszabály határozza meg, a felnőttek felelőssége is fontos. Azzal, hogy nem használják a gyermekbiztonsági rendszereket, valós veszélynek teszik ki a gyermekeket.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a keddi káresetek közül öt volt szabadtéri tűz, ezúttal Újszásznál, Túrkevénél, Tiszaörsnél, Kunmadarasnál és Kenderesnél csaptak fel a lángok. Mintegy négyezer négyzetméter égett le Kenderesnél, a többi helyszínen csupán néhány száz négyzetméter vált a lángok martalékává.

A szabadtéri tüzeken kívül egy műszaki mentése volt a megyei tűzoltóknak. Kunszentmártonban, a Szilárdfy Jakab és a Batthyány utca kereszteződésében csúszott a vízelvezető árokba egy személygépkocsi. A város hivatásos tűzoltói drótkötéllel vontatták ki a járművet az árokból. Az autó sofőrje nem sérült meg.

Ezek után, kedden éjszaka egy nagyobb tűzesethez is riasztást kaptak. Tiszavárkonyban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában ugyanis kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétszintes ikerház tetőszerkezete és padlástere mintegy kétszáz négyzetméteren. A két lakásban tartózkodó hat ember még időben kimenekült az épületből, és nem sérült meg.

Fotó: Katasztrófavédelem

A szolnoki hivatásos tűzoltók négy gépjárművel vonultak a helyszínre, és dugólétra használatával, négy vízsugárral, illetve kéziszerszámokkal oltották a tüzet, továbbá védték a ház nem égő részeit. Az épület lakhatatlanná vált, a lakók rokonoknál helyezkedtek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában