Videóval

2019.12.03. 07:00

A kapcsolati erőszak ellen kampányolnak a megyei rendőrök

A bűnmegelőzési szakemberek fontos üzenetet fogalmaztak meg a családon belüli erőszak témakörében.

police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálattal együttműködve, „A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!” elnevezéssel kampányt indított 2019. november 25-től, amelynek fókuszában a kapcsolati erőszak megelőzése áll.

A rendőrkapitányságok, köztük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési egységei kiemelt figyelmet fordítanak a családon belüli erőszak kezelésére és a kiskorúak védelmére. A bűnmegelőzési referensek előadásaik során felhívják a figyelmet a családon belüli erőszak jellemzőire, jogi hátterére, a veszélyeztetettség korai felismerésének lehetőségeire, a segítségnyújtás módjaira. Számos szakmai fórumon tájékoztatják az oktatási és szociális szakembereket a témakör tapasztalatairól, a prevenció lehetőségeiről. A rendőrség biztonságra nevelő programjaiban (Iskolarendőr, a D.A.D.A., valamint az ELLEN-SZER) kiemelt helyet kap a családon belüli erőszak kérdésköre.

A Szolnoki Rendőrkapitányság szakemberei, hogy minél szélesebb körben ismerté váljon a kampány célja a közelmúltban Szolnok több frekventált helyén is elhelyezték a kampány plakátját – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut!

 

Fontos üzenet:

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követtek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát.

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában