SZOLNOK

2018.06.18. 09:30

A rendőrök szemébe hazudott, most vádemelést javasolnak ellene

A Szolnoki Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy helyi férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Fotó: police.hu

Egy anyagi káros közlekedési balesetben intézkedtek a járőrök 2018. április 4-én 12 óra körüli időben Szolnok belterületén, mivel egy személygépkocsi egy üzemanyagtöltő állomás kútoszlopának ütközött.

A rendőrök ellenőrizték a balesetet okozó gépjárművet, melyről kiderült, hogy azon nem az arra kiadott hatósági jelzés van, ezért büntetőeljárást indítottak.

A 20 éves férfi elmondta, hogy pár órával a baleset előtt vette meg a forgalomból kivont autót, ezzel a rendszámtáblával.

Fotó: police.hu

A nyomozók széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként megállapították, hogy az új tulajdonos hatósági jelzés nélkül vásárolta a járművet és saját maga pótolta – egy másik autóhoz tartozó egyedi azonosító jellel – a hiányzó rendszámot, hogy azzal a közúti forgalomban részt vehessen.

A hatóság az ügyben folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek a napokban megküldte – közölte honlapunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában