ügyészségi hírek

2020.06.17. 11:30

Az anya élettársa lehet felelős a kunmadarasi kislány haláláért

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt egy kunmadarasi férfival szemben.

A megyei főügyészségtől megtudtuk, a vádirat szerint az anya a gyermekével 2019 júniusában költözött a férfi kunmadarasi lakóházába. 2019. augusztus 4-én a délutáni órákban a férfi és a nő veszekedni kezdett egymással, ami tettlegességig fajult. A vádlott a verekedés közben a nő karjaiban lévő kislányt – hogy ne érje őt bántalmazás – kikapta a nő kezéből és a mellettük lévő ágyra dobta. A kislány olyan szerencsétlenül esett, hogy fejjel az ágynál lévő falhoz csapódott.

A kislány a koponyát ért súlyos sérülések következtében néhány nap múlva a kórházban életét vesztette.

Az eljárás kezdeti szakaszában minden bizonyíték arra utalt, hogy a gyermek haláláért az anya tehető felelőssé. A nyomozó hatóság az anyát 2019. augusztus 9-én kihallgatásra idézte, aki a Karcagi Rendőrkapitányság épületében, a kihallgatás szünetében a második emeletről kiugrott és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az eljárás folytatásakor azonban megállapították, hogy nem az anya magatartása vezetett a gyermek halálához, ezért a nyomozó hatóság vele szemben az eljárást megszüntette. Az ügyészség a férfival szemben indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bíróság által tartott előkészítő ülésen a vád szerinti bűncselekményt beismeri, a bíróság 3 évi fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki és rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az eljárás a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szolnoki Törvényszéknél folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában