SZOLNOK/SZEGED

2018.04.19. 11:21

Emberölés Szolnokon: 13 év börtönt kap az élettársát meggyilkoló hajléktalan

A Szolnoki Törvényszék első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélt egy hajléktalant.

Mészáros Géza

A gyilkosság után fél évvel később kilakoltatták a lakás bérlőit, akik a bűncselekményben egyébként egyáltalán nem terheltek.

Fotó: Fodor Orsolya

A büntetőügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a napokban, jogerősen 13 év letöltendő szabadságvesztésre súlyosította a korábbi döntést. A többszörösen büntetett előéletű vádlott négy, ellene indított büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményét.

Ezúttal emberölés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében mondták ki bűnösnek.

A férfi és későbbi áldozata korábban párkapcsolatban éltek. Mindketten hajléktalan életmódot folytattak, rendszeresen alkoholizáltak.

A férfi állandó féltékenykedése miatt azonban 2016 májusában az asszony szakított vele, ám ebbe a vádlott nem tudott beletörődni.

Megrögzötten a párkapcsolat helyreállítását akarta kikényszeríteni. Mindeközben azzal fenyegette, ha végleg elhagyja őt, akkor megöli.

A végzetes napon, 2016. május 30-án a pár, több más hajléktalantársukkal együtt, kora reggel óta italoztak. Délelőttre már össze is vesztek.

A vádlott a fellángoló féltékenysége miatt egy másik hajléktalan férfival is megverekedett, majd egy bicskát előkapva, a volt kedvesének esett, azt kiabálva: „Ha nem leszel az enyém, akkor senkié sem leszel! Akkor inkább meghalsz!”

Ekkor egy, a közelben lakó felszólította őket, hogy hagyják abba a randalírozást, különben rendőrt hív. Ennek hatására mindannyian elhagyták a helyszínt.

A társaság a város egy másik területén újra összeverődött, s ismét borozgatással töltötték a délelőttöt. A későbbi vádlott az alkohol hatására az utcán elaludt, a többiek pedig egy Széchényi-lakótelepi társasház önkormányzati bérleményébe távoztak.

A gyilkosság után fél évvel később kilakoltatták a lakás bérlőit, akik a bűncselekményben egyébként egyáltalán nem terheltek.
Fotós: Fodor Orsolya

Amikor a vádlott a bódulatából délután felébredt, azonnal tudta, hol kell keresni a volt élettársát. A lakásba könnyedén bejutva, egyenesen a nagyszobába ment, ahol a földön fekvő nőhöz lépett.

Kérdőre vonta, hogy miért hagyta őt az utcán, és késével mellkason szúrta. Majd több tincset metszett le a sértett hajából, miközben folyamatosan kiabált az erősen vérző asszonnyal és távozott.

A rendőrök három órán belül elfogták a férfit. A mentők az 52 éves asszony életét már nem tudták megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában