SZOLNOK

2019.03.19. 17:12

Fegyveres dohánybolt-rablás: 8 év fegyházat kapott az elkövető

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a fiatalembernek a büntetőügye, aki 2017. november 15-én Szolnokon a Rákóczi utcai dohányboltot, alig másfél hónappal később, 2017. december 30-án pedig a Konstantin úti Vegyes Élelmiszerboltot is kirabolta engedély nélkül tartott pisztolyával.

Forrás: police.hu

Az eset Szolnokon történt. A büntetlen előéletű fiatal megrendült anyagi helyzete miatt döntött úgy, hogy rabolni fog.

Első alkalommal, 2017. november 15-én reggel kilenc óra körül az egyik szolnoki dohánybolthoz ment. Az arcát egy sállal eltakarta, a fejére kapucnit húzott, és pisztollyal a kezében lépett be az üzletbe. A fegyvert az eladó mellkasára fogta, és azt mondta „mindent ide!”. Az eladó átadta a kasszában lévő pénzt, majd további fenyegetésre az övtáskáját is, melyekkel a vádlott távozott.

Másfél hónap múlva a fiatalembernek ismét pénzre volt szüksége, ezért 2017. december 30-án reggel újból lecsapott. Az egyik szolnoki élelmiszerboltot szemelte ki. A módszer hasonló volt: az arcát most is sállal takarta el, pisztolyt fogott az eladóra, majd a megszerzett zsákmánnyal távozott. A rendőrség még aznap őrizetbe vette.

Az ügyben 2018. április 11-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig öt hónappal később, 2018. szeptember 24-én hozott elsőfokú ítéletet, melyben a fiatalembert 2 rendbeli rablás és 1 rendbeli lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott. A törvényszék 2019. március 19-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta – közölte az eset részleteit a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában