TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.05.26. 09:20

Fémrúddal verte be egy autó szélvédőjét a 4-esen egy dühös kamionsofőr

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban a Szolnoki Járásbíróság elé állított két füzesgyarmati férfit garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt.

A két gyanúsított 2018. április 19-én az esti órákban kamionnal közlekedett Törökszentmiklós-Surjány belterületén. Haladásuk közben felháborodtak az előttük személygépkocsival közlekedő hajdúböszörményi sértett vezetési stílusán.

Véleményük szerint a sértett szándékosan hátráltatta őket.

A 4-es számú főúton levő jelzőlámpa pirosra váltott, így mindkét jármű megállt.

Ekkor a gyanúsítottak kiszálltak a teherautóból, az egyikük egy 50 centiméteres fémrudat vett magához, a másik pedig egy törölközőt tekert a kezére.

A gyanúsított a fémrúddal betörte a személygépkocsi szélvédőjét, illetve megrongálta a jobb első sárvédőjét, ezalatt társa a nyitott ablakon keresztül fejen ütötte a sértettet, majd beleütött a bal oldali visszapillantó tükörbe, amely szintén kitört.

A sértett sérülést ugyan nem szenvedett, de az autóban a szakértői vélemény szerint mintegy 70.000 forint rongálási kár keletkezett.

A bíróság a fémrúddal támadó férfivel szemben 240.000 forint, még társával szemben 200.000 forint pénzbüntetést szabott ki.

A bíróság elkobozta a fémrudat, és a sértett polgári jogi igényét 70.000 forint erejéig érdemben elbírálta, az azt meghaladó igény érvényesítését egyéb törvényes útra terelte.

Az ítélet jogerős – tájékoztatta honlapunkat Dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában