REJTÉLYES HALÁLESET/ FRISSÍTVE

2018.02.23. 06:50

Egyelőre rejtély, mi okozta a két rákóczifalvi férfi halálát (galéria)

Holtan találtak két férfit rákóczifalvai otthonaikban csütörtökön. Pénteken délelőtt még mindig helyszíneltek a rendőrök a Dózsa György úton. Az esetet nagy titok övezi, a városban élők sem tudták megmondani, mi történt, csak találgatni tudnak.

Czakó Nóra

Nagy titkolózás övezi a csütörtöki haláleseteket.

Fotó: Mészáros János

Rendőrségi szalagok szelik át a Dózsa György utat, hogy elzárják a rejtélyes halálesetek helyszínét a kíváncsiskodók elől. Mindkét szalagnál egy-egy rendőr is biztosítja a területet, hogy biztosan senki se zavarhassa meg a szakemberek munkáját.

Az érintett házak előtt, az utca közepén egy fehér sátrat is felállított a rendőrség. Nagy a nyüzsgés, ki-be járkálnak a fehér kezeslábasba öltözött helyszínelők, majd egy újabb rendőrautó érkezik, újabb felszereléseket hozva.

A környék ezzel szemben meglepően kihalt, sehol egy bámészkodó, mindenki otthona biztonságába húzódott.

Az egyik közeli utcában lakó nő elárulja, hogy hallotta ugyan este a rendőröket, de nem mert kimenni megnézni, mi történt, mert ő is egyedül lakik.

Éjszakára a kutyáját is el szokta engedni. Szerinte várható volt, hogy egyszer valami hasonló történik a két férfivel, hisz erősen italozó életmódot folytattak.

Az ügyet akkora titok övezi, hogy még a település polgármestere, Kósa Lajos sem tud semmi információval szolgálni:

– Csütörtökön este hét óra tájban értesültem az esetről. Arról kaptam információt, hogy két holttestet találtak és a helyszínelés megkezdődött. Semmi mást nem tudok.

Nagy titkolózás övezi a csütörtöki haláleseteket.
Fotós: Mészáros János

– Én is csak annyit tudok, hogy két holttestet találtak, ugyanis nem voltam ott a helyszínen – teszi hozzá mindehhez Jámbor Sándor, a helyi polgárőrség vezetője.

– Ellepték a települést a rendőrök és az egész utcát lezárták. Aznap én voltam szolgálatban, este tíz óráig. Meg is kérdeztem a nyomozókat, hogy kell-e segítség, de azt mondták, nem.

A helyiektől megtudjuk, hogy a két áldozat egymás szomszédságában lakott, és már régóta a városban éltek. Mindketten idősebb, egyedül élő férfiak voltak, az egyikük sokat betegeskedett.

A helyiek sem tudják, hogyan vesztette életét a két férfi. A városban persze számtalan pletyka kapott szárnyra, de mindenki csak találgat. Van, aki szerint az egyik megölte a másikat, majd hazament, és ő is meghalt.

Egy másik verzió szerint valaki megölte mindkettőt. Egy éppen arra kerékpározó helybéli pedig azt mondja, hogy mivel italozó életmódot folytattak, még az is lehet, hogy fagyállót ittak.

Olyan szóbeszéd is járja azonban, hogy leszúrták őket.

Felvetjük, hogy esetleg rablógyilkosság történt, de mint kiderül, a két férfi elég szerény körülmények között élt, így nem volt mit ellopni tőlük.

Amikor pedig arról érdeklődünk, hogy ki és hogyan találhatta meg őket, azt a választ kapjuk, hogy talán egy barátjuk ment hozzájuk.

Vagy lehet, hogy valakivel azért tartották a kapcsolatot. Az is előfordulhat azonban, hogy nem mentek az ebédért és ez az, ami gyanús lett.

Szabó Zita megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség az egymás szomszédságában történt halálesetek egyikében sem zárta ki egyértelműen az idegenkezűséget.

A jelenlegi információk alapján a megyei rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt indított eljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja a halálesetek pontos körülményeit, illetve lehetséges összefüggéseit.

Utoljára frissítve: 2018. február 23. 16:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában