Tűzeset

2017.07.24. 10:19

Mozgássérült férfit mentettek meg a lángoktól a polgárőrök

Több száz négyzetméteren csaptak fel a lángok a napokban Cibakházán. A helyi polgárőrök észlelve a füstoszlopot azonnal értesítették a tűzoltókat, és segítettek a bajbajutottnak.

Szoljon.hu

Amikor megérkeztek a polgárőrök, már közel hatszáz négyzetméternyi száraz fű és avar égett Cibakházán. A tűz gyorsan terjedt, köszönhetően az időjárásnak és a kiszáradt növényzetnek. A lángok egyre jobban megközelítették a lakóházakat, közöttük egy mozgássérültét, ezért a polgárőrök a veszélyeztetett épületből kimenekítették a férfit, és biztonságba helyezték.

A tűzoltók megérkezésüket követően azonnal megkezdték az oltást és hosszas munka árán megfékezték a lángokat. A tüzet feltételezhetően egy magára hagyott bográcstűz okozta, de a pontos okot a szakértői vélemények fogják megállapítani. Az eset során személyi sérülés nem történt – tájékoztatta honlapunkat Erdős Csaba, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában