frissítve

2019.03.24. 16:13

Szünetel a vonatközlekedés Cegléd és Szolnok között

Nádas és az aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mentén vasárnap délután Abony térségében, a katasztrófavédelem leállította a vonatközlekedést.

Szoljon.hu

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon Cegléd és Abony, illetve Abony és Szolnok állomás között is több helyen avar- és bozóttűz ütött ki. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását.

A tűz miatt a katasztrófavédelem leállította a vonatközlekedést. A záhonyi fővonal távolsági vonatai kerülő útirányon, a Budapest-Újszász-Szolnok útvonalon közlekednek, ezért 30-90 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

Ez érinti a Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Záhony felé utazókat, illetve az ellenkező irányban ugyanezen a vonalon a fővárosba tartó utasokat. Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Nyugati pályaudvar és Cegléd közötti szakaszon az elővárosi vonatok, illetve a szegedi InterCity-k menetrend szerint járnak, néhány perces késések előfordulnak.

Vasárnap éjszakáig várhatóak korlátozások a forgalomban, a katasztrófavédelem több helyen a lángok megfékezésén dolgozik. Az oltás befejezése után a vonatközlekedés akkor indulhat meg, miután a szakemberek a pálya, a felsővezeték és a biztosítóberendezés vizsgálatát elvégezték — tájékoztatott a MÁVINFORM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában