LEZÁRT AKTA

2018.06.20. 10:29

Nyolc sör és három tömény után balesetezett egy férfi Kengyelen

Ittasan okozott balesetet egy férfi idén februárban Kengyelen. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást az ügyben.

Forrás: police.hu

A kengyeli férfi ittasan ült volán mögé 2018. február 17-én este. A település belterületén az egyik kereszteződésben balra kanyarodott, majd elvesztett uralmát a járműve felett, jobbra letért az útról és nekiütközött egy ott parkoló személygépkocsinak, majd az út túloldalán álló autónak is, és elhagyta a helyszínt.

A rendőrök pár órán belül felkutatták az okozó gépjárművet és sofőrjét, akit előállítottak a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra. A gépkocsiban több üveg szeszes italt is találtak.

A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfi elismerte tettét és elmondta, hogy a baleset előtt nyolc üveg sört és pár pohár töményet ivott. Elmondását az ügyben kirendelt szakértői vélemény is alátámasztotta.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a férfi ellen.

Fotó: police.hu

A hatóság az ügyben a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére a napokban megküldte.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Az elfogyasztott alkohol hatására tompulnak a reflexek, nő a reakcióidő, a jármű vezetője nem tud időben korrigálni, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek!

Ne feledjék: mindenkit hazavárnak! Ne kockáztassák saját és mások testi épségét! A járművezetés egész embert kíván!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában