VIDEÓ+GALÉRIA

2019.03.27. 16:53

Telekocsival vitte Alsószentgyörgyre a feldarabolt holttestet

A gyanú szerint az élettársa gyilkolta meg és darabolta fel a holttestét annak a harminckét éves külföldi állampolgárnak, akit március 2-án Jászalsószentgyörgy külterületén találtak meg zsákokba rejtve. A tettest egy törölköző és a háztartási sósav buktatta le, amivel leöntötte a testrészeket.

Czakó Nóra

Fotó: Csabai István

Egy emberi kéz rejtőzött abban a zsákban, amit Jászalsószentgyörgy külterületén, a 32-es főúttól körülbelül másfél kilométerre egy öntözőcsatornában találták meg fiatalok. Varga K. Attila ezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes szerdán délután a megyei rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztatón számolt be a borzalmas gyilkosság részleteiről.

– A holttest megtalálásának időpontjában a bomlási folyamatok még nem voltak annyira előrehaladottak, hogy ne lehessen különféle mintákat rögzíteni és fényképeket készíteni az áldozat arcáról az azonosítás érdekében. Emellett a helyszíni szemle során több zsákot is találtak, amelyben a holttestrészek voltak, illetve a sértett néhány ruházata és egy törölköző.

– Azonban olyan személyes tárgy vagy irat nem került elő, ami segíthetett volna a sértett azonosításában – tudtuk meg Varga K. Attila ezredestől.

– A holttest ruházatával kapcsolatban megállapították, hogy az bármelyik nagyvárosban vagy akár az interneten keresztül is megvásárolható, így értelmetlen volt az ilyen termékek forgalmazásával foglalkozó üzletek ellenőrzése. A törölközőről viszont sikerült kideríteni, hogy kizárólag egy európai szállodalánc biztosítja a vendégei számára.

– A következő jelentős előrelépés a sértett azonosítása volt. Mivel adatait a német hatóságok adatbázisa tartalmazta, bebizonyosodott, hogy nem magyar állampolgár. A következő feladatunk tehát az volt, hogy megállapítsuk, a sértett miképpen kötődik Magyarországhoz és a megyéhez.

– A holttest megtalálásának helyétől száz kilométer sugarú körben felkerestük a sértett fényképével a hoteleket, moteleket, vendéglátóhelyeket és a külföldiek munkavállalását biztosító vállalkozásokat is, de ez nem vezetett eredményre. Csupán annyit sikerült megállapítani, hogy a sértett ellen sem büntető, sem szabálysértési, sem idegenrendészeti eljárást nem folytattak és nem is igazoltatták – fejtette ki a bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes.

Fotó: police.hu

A boncolás során megállapították, hogy az elkövető a halál bekövetkezése után csonkolta a testet. A testtől elválasztotta a végtagokat, a kezeket, a lábakat és a fejet, majd ezeket leöntötte egy szúrós szagú folyadékkal, melyről kiderült, hogy közönséges háztartási sósav.

Szerencsére az egyik üzlet eladója emlékezett arra, hogy egy vásárló nem olyan régen, a holttest megtalálása előtt pár nappal tíz liter sósavat vásárolt. Nem tudta a nevét, de azt igen, hogy jászladányi és pontos személyleírást is adott róla.

– Amikor azonosítottuk a személyt, kiderült, hogy nem ismeretlen a hatóság előtt és Jászladányon él édesanyjával, a lányával és annak két gyermekével. Másik lánya viszont Bécsben lakik, de a bűncselekmény feltételezett időpontjában Jászladányon tartózkodott.

– Az osztrák hatóság tájékoztatása szerint a sértett korábban Bécsben élt, ráadásul a szállodalánc bécsi tagja tart olyan törölközőt és nejlonzsákokat, amilyeneket a szemle során is rögzítettünk, így került gyanúba a 27 éves nő – tette hozzá Varga K. Attila ezredes.

A gyanúsított a hétfői kihallgatáson nagyon rövid időn belül elismerte, hogy ő oltotta ki a sértett életét, és részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy tavaly ősszel ismerte meg a férfit, egymásba szerettek, majd összeköltöztek. Bécsben éltek egy albérletben, de a kapcsolatuk vége felé a férfi erőszakos lett és többször is bántalmazta őt. Február 24-én reggel is vita alakult ki közöttük, ami tettlegességig fajult, ő pedig a kezébe kapott egy kést, amellyel a halálát okozta az élettársának.

Miután ez megtörtént, nagyon kétségbeesett, és nem tudta, mitévő legyen. Végül úgy döntött, hogy a holttestet feldarabolja, a részeit pedig bőröndökbe rakja.

Másnap hívott egy telekocsit, amellyel Budapestre, onnan pedig egy másik telekocsival Szolnokon keresztül Jászladányba ment. Az édesanyjának már korábban, az érkezése előtt beszámolt arról, mit tett, akivel úgy döntöttek, bérelnek egy autót.

Másnap délelőtt céltalanul elindultak a járművel, végül az otthonuktól mintegy négy és fél kilométerre lévő öntözőcsatornába tették a holttest részeit tartalmazó zsákokat, ezután hazatértek, ő pedig másnap visszament Bécsbe.

A kihallgatás után a nyomozók őrizetbe vették a nőt és 51 éves édesanyját. Előbbi ellen emberölés, utóbbi ellen pedig bűnpártolás miatt indult eljárás. A rendőrök kezdeményezték a 27 éves nő letartóztatásának indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában