Kunhegyes

2017.07.05. 07:28

Egyforintos árakkal támogatják a munkahelyteremtést

Egy fiatal házaspár költözött a Nagykunság és a Tisza-tó határán fekvő kisvárosba. A hölgy kunhegyesi, mondhatni, hazatért. Nagy örömmel fogadták őket és szándékukat, hiszen munkahelyet teremtettek és vállalták, hogy többet is fognak. Az önkormányzat igyekszik kedvezményekkel segíteni a hasonló kezdeményezéseket.

Ujvári László

Kiss Imre mutatja az egyik újonnan, önerőből vásárolt gépet. A városban kiemelt cél a munkahelyteremtés

Fotó: Ujvári László

A fiatal házaspár Jászárokszállásról költözött Kunhegyesre, ott egy fokhagyma-feldolgozó üzemet működtettek. Felvetődött a fejlesztés ötlete, a szülőváros pedig ideális helyszínnek bizonyult.

– Az árokszállási üzemet áthelyeztük ide, miközben bővítettük és egy komplett zöldségfeldolgozó üzemet hoztunk létre. Örömmel és segítőkészen fogadtak minket – mesélte a kezdeteket Kiss-Gulyás Hajnalka. – Az indulás jól sikerült, hiszen helyi és környékbeli éttermeknek szállítunk, de van már partnerünk Pest megyéből is – mondta a cégvezető.

Nem voltak egyedül, az önkormányzat segítőkészen fogadta őket.

Kiss Imre mutatja az egyik újonnan, önerőből vásárolt gépet. A városban kiemelt cél a munkahelyteremtés
Fotós: Ujvári László

– A régi varroda épületét kaptuk meg jelképes áron. Tavasz óta végeztünk nagyobb felújítást és átalakítást. A szükséges engedélyeket vártuk és indulhatott a munka – kapcsolódott a beszélgetésbe a férj, Kiss Imre.

Jelenleg négy főt foglalkoztatnak, de folyamatosan bővül a létszám, a következő hetekben másik négy dolgozóval. A géppark már teljes, így gőzerővel folyik a munka.

– Tizenhét év után tértem vissza Kunhegyesre, nagyon örülök neki, sok a régi ismerős. Szerencsére kinőttük a jászárokszállási üzemet, itt pedig örömmel és támogató hozzáállással fogadtak minket – fogalmazott Kiss-Gulyás Hajnalka.

– Az épületet is gyorsan rendelkezésünkre bocsátották, amiért köszönet illeti a polgármestert és az önkormányzatot – szólt közbe Kiss Imre.

Önerőből tudták fedezni a költözés és a bővítés költségeit, de szeretnének majd pályázni további fejlesztési lehetőségekre.

Az önkormányzat két helyiséget ajánlott fel a fiatal házaspárnak.

– A hölgy kunhegyesi, kötődnek a városhoz, ami fontos szempont. A megállapodás szerint folyamatosan bővítik majd a dolgozói létszámot – jegyezte meg Szabó András polgármester.

A városvezetés örül, ha a fiatalok visszatérnek a településre, hiszen ritka a hasonló eset, bár nem példa nélküli. Az önkormányzat jelképes áron bérbeadott ingatlannal tudja támogatni az ilyen kezdeményezéseket, négyzetméterenként egy forintért biztosítják a szükséges ingatlant.

Segítséget adnak a fiataloknak

– A munkahelyteremtés az egyik legfontosabb célunk. Ha az erre vonatkozó terveinket meg tudjuk valósítani a régi BHG telephelyén, jövő évtől gyógyászati segédeszközöket fognak ott gyártani, megélhetést biztosítva százötven főnek – hangsúlyozta a városvezető.

Szabó András polgármester hozzátette: lehetőségeikhez mérten minden segítséget megadnak a fiataloknak, és támogatják a munkahelyteremtési szándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában