ÖT EMBER ÖT LÓVAL

2018.01.28. 17:30

Ne csodálkozzon, ha lovas polgárőrt lát Szolnokon

Kimagasló pontszámot kapott a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület lovas csoportjának négy tagja a nemrég megtartott szakmai vizsgán.

Hutter Zsófia

Bódi Andor, az egyesület elnöke elmondta, ez a megméretés nem szokatlan, hiszen a lovaknak és a lovasoknak is le kell vizsgázniuk a szolgálatteljesítéshez.

A lovas polgárőr szolgálat önállóan működő csoport. A megyeszékhelyen öt emberük öt lóval felügyeli az utcákat. Elsősorban a külterületeket, tanyákat, mezőgazdasági területeket figyelik.

Igyekeznek megelőzni a termény- és falopásokat, ezért naponta járőröznek. A polgárőrök nagyban növelik a bejárt területek tulajdonosainak, lakosainak biztonságát.

A lovasok járőröző szolgálatuk során sokkal többet tapasztalnak, mint a területet gyalogosan vagy gépjárművel bejáró társaik. Nehéz időjárási és terepviszonyok esetén is bevethetőek.

Ezért is találkozhattak többen az utóbbi időben lóháton ülő polgárőrrel. A hó borította területeken könnyebb a közlekedés, mint gyalogosan – tette hozzá az elnök.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában