VÉLEMÉNY

2018.02.22. 09:30

Bosszankodunk, hogy drága, de nem becsüljük eléggé

Drágul a kenyér – sopánkodunk rendszerint itt, a Jászkunságban is, ha azzal szembesülünk, hogy egyszer csak öt-tíz, netán még több forinttal többet kell fizetnünk mindennapi betevőnkért.

Kovács Berta

Jellemző, hogy még a nagy üzletláncok egyébként nyomott árú kiflijének, zsömléjének drágulását is megreklamáljuk. Naná, hogy nem csak a kispénzűek! Morog, zsörtölődik a tehetős szolnoki üzletasszony, a karcagi úri hölgy is, versenyt sóhajtozva a falusi kisnyugdíjassal.

Pedig gondoljunk csak bele, mennyivel kevésbé terhelheti meg az ő pénztárcájukat egy ekkora drágulás, mint mondjuk például a libamáj, a márkás sajtok, vagy netán a lazac és a szarvasgomba árának emelése.

A minőségi éttermekben elköltött ebédről, vacsoráról nem is szólva… Persze, tehetősebbeknél a luxuskiadásokon egyáltalán nem illendő problémázni. Azzal villogni ildomos, hogy lám, mi ezt is megengedhetjük magunknak.

A kenyér persze az más tészta, disznóság, ha már az is drágul, hová jut így végül a világ… Az már más kérdés, hogy a fanyalgók aztán szemrebbenés nélkül vágják megszeletlenül a kukába akár a legdrágább kilós biokenyeret is, a szemétben keresgélők nagy örömére. No persze, ne legyünk igazságtalanok, herdál valójában a csóróbbja is.

Sőt! Nem egyszer „egy falat kenyérre valót” kéregetők hajítják sértődötten a szemetesbe, vagy ahová épp sikerül, a járókelőktől kapott kiflit vagy zsemlét!

Bizonyos, hogy ma már csekély a kenyér megbecsültsége. Talán, ha egekbe kúszna az ára… De remélhetőleg azért odáig soha nem jutunk. Hisz’ mégsem vehetünk helyette egy kiló leértékelt szarvasgombát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában