ERŐSZAK

2018.02.19. 14:43

Előzetesbe került a rendőrt megtámadó jászapáti férfi

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen nyomozás indult egy 52 éven jászapáti férfivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2018. február 14-én a déli órákban Jászapátin sétált a testvérével, amikor meglátták, hogy egy rendőrautó halad el mellettük.

A gyanúsított testvére a rendőrök után kiáltott, trágár szavakkal illette őket és ökölbe szorított kézzel a saját tenyerét kezdte ütni. A rendőrautóban három rendőr utazott, akik intézkedés alá vonták a garázda magatartást tanúsító személyt.

A gyanúsított testvére többszöri felszólításra sem igazolta magát, hanem tovább folytatta a rendőrök szidalmazását, ezért a törvényes figyelmeztetéseket követően a rendőrök megbilincselték, hogy előállítsák a helyi rendőrőrsre.

A gyanúsított a testvérével szemben foganatosított rendőri intézkedést látva felbőszült és ökölbe szorított, ütésre emelt kézzel az intézkedést biztosító rendőrre támadt, miközben azt kiabálta, hogy torkon szúrja őt.

A rendőrt nem sikerült megütni, mert elhajolt az ütés elől, és a kollégája is a segítségére sietett, ő fogta le a gyanúsított karját, akit szintén megbilincseltek.

A kizárólagos ügyészségi nyomozati hatáskörben levő ügyben az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A Szolnoki Járásíróság az indítvánnyal egyetértve elrendelte a legszigorúbb kényszerintézkedést – tájékoztatta honlapunkat dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában