ÖRMÉNYES

2018.02.19. 16:25

Fejlesztették a szarvasmarhatelepet, hatékonyabb lehet a termelés

Mindig akad munka az örményesei szarvasmarhatelepen. Az ötven férőhelyes istállóban negyven, eltérő életkorú bikát nevelnek a közfoglalkoztatottak. Az itt nevelt állatok jelenleg is keresettek a belföldi piacon, évente húsz bikát értékesít az önkormányzat, öt-hat millió forintos árbevétellel.

Molnár-Révész Erika

Az istálló új részének tetejét igazítja Ledneczki Péter

Forrás: Beküldött fotó

– Nagyjából kéthetes korukban vásároljuk meg a borjakat, ezután addig neveljük az állatokat, ameddig azok elérik az öt-hatszáz kilogrammos eladási súlyt – tájékoztatta lapunkat Török Tamás, Örményes polgármestere.

Az istálló épületét az elmúlt hetekben kibővítették, plusz százötven négyzetméterrel lett nagyobb a területe.

– A meglévő, háromszázhúsz négyzetméteres épület alapterületét bővítettük a bevételből azért, hogy a kisebb gépeinkkel be tudjunk állni, és így az istálló épülete a széna tárolására is alkalmassá vált.

Az istálló új részének tetejét igazítja Ledneczki Péter
Forrás: Beküldött fotó

– A beruházás egymillió-kétszázezer forintba került, ebből szilárd burkolatot és tetőt is kapott az új helyiség – tette hozzá a polgármester. Az önkormányzat abban bízik, a fejlesztéssel még hatékonyabbá válik a munka és a termelés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában