VÉLEMÉNY

2018.02.13. 14:44

Mindenki megtalálja Őt, akivel gyermekkori álmait megvalósíthatja

Megsúgom: az én első nagy szerelmem az édesanyám volt. Azt is őszintén bevallom, hogy jóval kamaszkorom előtt még az volt a halálomig szóló végérvényes elhatározásom, hogy Ő lesz a feleségem.

Mészáros Géza

Úgy vélem, ezzel az érzéssel és makacs döntéssel a múltamban nem egyedüli férfi vagyok e földkerekségen. A kisfiúk a nagyfiúságukig az imádatig szeretik a tökéletes lényt, az egyetlen Nőt, az anyjukat.

Még akkor is, ha az óvodában egy-két szöszi felbukkanásával már igazi riválisai is bontogatták fürtös tincseiket. Ma már én is csak József Attila Mamájaként gondolhatok rá – Isten nyugosztalja. Az első akkor is Ő volt!

Ez az emlék annak apropóján jutott eszembe, hogy a 2018-as esztendő a családok éve. Ez a hét pedig a házasság hete.

Család... Házasság… Szavak, melyeknek szentimentális, idealista tartalma vagyon, a valóságban viszont fájdalmas és tragikus jelzőket is hordoz magában.

Nekem volt részem testvér nélküli csonka családban felnőni, lelki keservekkel. Mikor a gyerek hisz: „Nekem másképp…! Én máshogy…!”

Népesebbet akar, teljesebbet, kerekebbet, sérülésmentesebbet, boldogabbat. Aztán első nekifutásra neki sem sikerül. Kergeti az álmait a felesben nevelt gyermekkel.

Aztán a sokadalomban magányosan keres hosszasan valakit és valamit. Én mondom: soha sincs későn megtalálni! Nézz körül! Ott áll melletted!

A régóta hitehagyottaknak jelzem, ők is megtalálják, kitartás! És az a valaki nem az első Ő. Nem is a szöszik az oviból. Nem is a többiek.

Hanem az az Egy, akivel házasodva és családot alapítva a gyermekkori álmait valósítja meg: népesebben, teljesebben, kerekebben, sérülésmentesebben. Boldogabban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában