JÁRVÁNYJELENTÉS

2018.02.15. 12:48

Tovább nőtt az influenzás betegek száma a megyében

Megyénkben az előző héthez képest 19 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma – tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

Sz. Zs.

A százezer főre jutó betegek száma legmagasabb Karcag térségében, legalacsonyabb Mezőtúr környékén volt. A legtöbb beteg továbbra is a 35–59 évesek korcsoportjából került ki, de egyre több a gyermekkorú (15 év alatti) páciens is.

Az elmúlt héten közösségi halmozódást nem jelentettek, a mintákból laboratóriumi vizsgálattal egy esetben mutatták ki az influenza B vírust.

Az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt továbbra is látogatási tilalom van a szolnoki Hetényi Géza, a jászberényi Szent Erzsébet és a karcagi Kátai kórház egyes osztályain.

Továbbra is rendelkezésre áll a térítésmentes influenza elleni oltóanyag a kockázati csoportokba tartozók és a köznevelési intézményekben dolgozók részére.

Közforgalomban pedig bárki hozzájuthat a vakcinához a gyógyszertárakon keresztül.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában