SZOLNOK

2018.03.03. 12:41

Összefogtak a Szolnok és Fejér megyei gyógypedagógusok

„A napi munka mellett fogalmazódott meg az igény, hogy szélesebb körben is ismertté kellene tenni a szakszolgálati tevékenységet.”

Hartai Gergely

A tiszaligeti campus adott otthont a rendezvénynek.

Fotó: Hartai Gergely

– Ezért egy évvel ezelőtt útjára indítottuk a szakszolgálatok hete rendezvénysorozatát – nyitotta meg pénteken az egyetem központi épületének programját Török Szabolcs.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, az esemény nagyban hozzájárul a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat partnerségéhez.

– A két intézmény 2016 júniusában szakmai együttműködési megállapodást kötött. Lehetőséget adva, hogy szakmai napok és műhelymunkák keretében dolgozhassanak együtt gyógypedagógusaink – mondta Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

Kiemelte, a pedagóguslétszámot tekintve megyénk az országos átlaghoz igazodik. Az oktatás területéről megyénkben is számos szakember hiányzik.

A 2017 januárjában átalakult tankerületi központok rendszere fontos feladatául kapta, hogy a szakszolgálatok a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátására fókuszálva, minden eszközt bevessenek.

A tiszaligeti campus adott otthont a rendezvénynek.
Fotós: Hartai Gergely

Erről tájékoztatott dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke, majd utalt a pedagógiai feladatellátás nehézségeire is.

– Bízom abban, a tankerületi központok fenntartóként nagyon sok eszközt mozdítottak meg azért, hogy előrelépések történjenek. Még akkor is, ha a mi munkánkat nagyon sok tényező nehezíti. Sok esetben az infrastrukturális elmaradottságok is – mondta. Dr. Solti Péter zárógondolataiban a két intézmény összefogását méltatta.

Az eseményen a gyógypedagógusok, a pszichológusok tanácsadói szerepéről, a nevelési tanácsadásról is előadásokat hallhattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában