Jászkunság

2018.03.12. 12:44

Jóval kevesebb vízóra fagyott el idén télen megyénkben

Az elmúlt évhez képest jelentősen csökkent az elfagyott vízórák száma a TRV Zrt. teljes szolgáltatási területén.

Czakó Nóra

A nemrég véget ért sarkvidéki időjárást követően a társaság teljes szolgáltatási területén eddig összesen mintegy 200 órát kellett lecserélni. Tavaly ez a szám tél végére elérte a 3700-at.

Idén eddig Jász-Nagykun-Szolnokban 67, Szabolcs-Szatmár-Beregben 63, Hajdú-Biharban 71 vízóraelfagyást jeleztek. Az enyhülő időjárás miatt azonban további vízóra-meghibásodásokra, -cserére lehet számítani.

A pozitív változás egyik okát a szakemberek az időjárásban látják. Mint ismert, hazánkban idén nem volt a tavalyihoz hasonló hosszan tartó rendhagyó hideg, ami a korábbihoz hasonló elfagyásdömpinget eredményezett volna.

Másrészt, most a felhasználók is tudatosabban készültek az óraelfagyások megelőzésére. Köszönhető ez annak is, hogy a TRV a tél beköszöntével tudatos megelőző tájékoztató kampánnyal igyekezett minden felhasználó figyelmét felhívni arra, miért fontos a vízóra-­elfagyás megelőzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában