A FÖLD ÓRÁJA

2018.03.22. 15:50

Idén is kialszik egy órára a Kossuth tér és a Tiszavirág-híd díszkivilágítása

Szolnok városa idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2018. március 24-én, szombaton 20.30 és 21.30 óra között ismét kialszik a Kossuth tér és a Tiszavirág gyaloghíd díszvilágítása – árulta el honlapunknak Gyuricska Éva, városházi sajtóreferens.

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentése, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott és voltaképpen fölösleges energiahasználat. A kezdeményezésről további információkat a www.foldoraja.hu honlapon találhat.

Tavaly is lekapcsolták a fényeket a Tiszavirág hídon
Fotós: Fodor Orsolya

A Föld Órája alapítója, a WWF, arra kér mindenkit, hogy az év többi napján is figyeljünk oda környezetünkre, és építsük be életünkbe a tudatos fogyasztást!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában