JÁSZFÉNYSZARU

2018.03.28. 10:26

Mostantól a letelepedés ösztönzése kerül előtérbe

Közel három és fél ezer munkavállalónak adnak álláslehetőséget a jászfényszarui ipari parkban működő, illetve ahhoz kapcsolódó cégek.

Banka Csaba

Győriné dr. Czeglédi Márta

Fotó: Banka Csaba

Ezt Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester mondta a minap az iparterület létrehozásának két évtizedes jubileuma apropóján szervezett vállalkozói fórumon.

A településvezető hozzátette, hogy az ipari park további fejlesztésén is gondolkodnak, ennek előkészítése jelenleg is zajlik. Jászfényszarun ma mar alacsony a munkanélküliség, más településekről is érkeznek munkavállalók.

Az önkormányzat szándéka, hogy minél több szakembert csábítson a városba. A letelepedés ösztönzésére pedig programot dolgoztak ki.

A polgármester honlapunknak korábban elmondta, hogy idén és jövőre is ötvenmillió forintos keretet különítenek el a költségvetésben. A cél az, hogy ezzel is segítsék a családok életkezdését.

Győriné dr. Czeglédi Márta
Fotós: Banka Csaba

Tavaly harminc család részesült ilyen támogatásból, és remélik, idén is legalább ennyi fiatalnak tudnak majd segíteni.

A letelepedést azonban nem feltétlenül új telkek kijelölésével szeretnék elősegíteni. Számos eladó ingatlan van ugyanis a jászsági kisvárosban jelenleg is, és először ezek vásárlására, az ingatlanok felújítására ösztönözik az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában