SZOLNOK

2018.03.13. 15:23

Nyugdíjas szövetkezeti szakmai napot tartottak Szolnokon

Idősek és vállalkozók gyűltek össze a szolnoki városházán kedden, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) és a Vállalkozók és a Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szervezte fórumon.

K. B.

A 60-65 éves korosztály ma még aktív, céljaik vannak, a munkaerő-piacon pedig hiány van, amit a nyugdíjasok foglalkoztatása segít betölteni. Múlt év júliusa óta lehet bejegyezni a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket, azóta 117 alakult meg, mintegy 220 ezer taggal.

Ezek nem csak gazdasági célú vállalkozások, társadalompolitikai szerepük is van.

A decemberben alakult KÖZÉSZ országos tájékoztató fórumsorozatának célja, hogy a nyugdíjas szövetkezetekben rejlő lehetőségeket, az alakításukhoz és működtetésükhöz szükséges információkat, a jogi és piaci hátteret a már megszerzett gyakorlati tapasztalatokkal együtt megossza az érintettekkel.

A szolnoki e programsorozat 15. állomása volt.

A fórumon dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.

Turi Dénes, a KÖZÉSZ elnöke, dr. Lits József a VOSZ megyei elnöke, dr. Réti Mária habilitált egyetemi docens, dr. Bak Klára kutató, a szövetkezeti jog egyik szakértője és Nagy Gábor, a KÖZÉSZ alapító tagja is felszólalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában