VÉLEMÉNY

2018.03.13. 09:23

Manapság nem trendi itthon karriert és családot tervezni­

Itt vannak a gyökereim, ide köt minden, miért mennék máshová? – hallom egyre többször, amikor fiatalokkal beszélek.

Szilvási Zsuzsa

Pályaválasztás előtt álló gimnazisták, egyetemről épphogy kikerülő friss diplomások, rezidensidejüket töltő fiatal orvosok egyaránt akadnak köztük. Persze szívesen járnák a világot, hosszú távon azonban nem akarnak máshol élni.

Jó látni céltudatosságukat, elhivatottságukat, s jó hallani, hogy itt, Szolnokon képzelik el a jövőjüket.

Nem tűnik túl trendinek manapság, igaz? Naponta halljuk, hogy csak külföldön lehet boldogulni, de legalábbis a fővárosig kell szaladni ahhoz, hogy megfelelő egzisztenciát teremtsen az ember.

A csapból is az folyik, hogy örökre elássák magukat mindazok, akik úgy döntenek, maradnak. Ezek a fiatalok azonban szerencsére kezdenek ráébredni, hogy nem minden az anyagi boldogulás.

A családi, baráti kötődések, igenis lehetnek fontosabbak a nagyvárosi nyüzsgésnél. S igenis lehet ezen vidéken is karriert, családot egyszerre tervezni­.

Régi ismerősömmel futottam össze a minap. Korábban körbejárta az egész világot, majd évekig élt és dolgozott külföldön. Mégis azt mondja, csak akkor érzi magát otthon, ha a Tisza partján lehet.

Máshol mindig idegen marad.

Ezért aztán most újabb nagy kalandba vágott: hazajött, s amit az évek során összegyűjtött, abból itthon készül vállalkozást indítani. Tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, de úgy véli, mindenképpen megéri.

Ő már csak tudja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában