MÚLTIDÉZŐ

2018.04.08. 15:26

A múltban is volt példa autótolvajokra

Autótolvajt fogtak a lakosok 1995 áprilisában. Felidézzük megyénk múltját, megnézzük milyen események színesítették a hétköznapokat.

Erre a karperecre fél órán belül még az elkövető sem számított

Fotó: Barna

1995. április 3.

A lakosság segítségével fogták el az autótolvajt

Egy baráti társaság szórakozni indult Volkswagen típusú személygépkocsijával szombaton. Be is tértek Szolnokon, a Pozsonyi út végén lévő Két Kakas vendéglőbe biliárdozni. Míg hőseink a golyókat kergették, addig megérkezett három, általuk nem ismert fiatalember, akikről a legjobb indulattal sem lehetett állítani, hogy színjózanok.

Lehet, hogy az ital gőzétől nem nagyon láttak, de az egyikük hamar kiszúrta a biliárdasztal mellett heverő bőrkabátot, és a nagy zsákmány reményében magához is vette azt.

Igaz, a kabátban pár száz forinton kívül csak egy indítókulcsot talált, de azt gyorsan fölfogta, hogy a kulcshoz kocsi is jár. Meg is találta a vendéglő előtt parkoló gépkocsit, amibe beszállva – hogy parkolóhelyéről kiférjen – a gépkocsival arrébb taszított egy Ladát, és el- viharzott a helyszínről.

Erre a karperecre fél órán belül még az elkövető sem számított
Fotós: Barna

Mire az autó gazdája a csattanásra a vendéglőből kiszaladt, már csak autójának hátulját láthatta. Megkezdődött az üldözés gépkocsival és gyalogosan, mivel a három jómadár közül kettő felvette a nyúlcipőt, és villámgyorsan eltűnt a helyszínről.

Miután a rendőrség emberei elfoglalták helyeiket a környező utakon, nem sok esélye maradt az autóval menekülő, már magányos szédült szarkának.

Nem telt bele fél óra, és a lakosság segítségével bravúros gyorsasággal elfogták a menekülni próbáló tolvajt. A szolnoki P. István további programja megoldódott, mivel nagyon gyorsan kattant a kezén a bilincs. Az ügyben a rendőrség lopás, gépkocsilopás és ittas járművezetés bűntettében a vizsgálatot megindította.

1995. április 5.

Fél napon át tartott a vetélkedő

Tizenkét órán át vetélkedett az a négy tiszasülyi csapat, akik beneveztek a művelődési ház április elsejei félig tréfás, félig komoly vetélkedőjére.

Képünkön a szívószálas vízivó verseny pillanatai.
Fotós: I.L.

Feladat volt például csapatonként 25 Új Néplapot eladni (mind elfogyott).

1995. április 13.

Fásítják a várost

Zöldül, „fásul” városunk, végre nem csak a szemetet kergetheti a szél, hanem egyre több fa lombkoronájába kaphat bele. A korábbi években az új városházi szemléletnek köszönhetően szemmel láthatóan sok fát ültettek ki Szolnokon.

Hogy hová? Mint Miskolczi Lóránt városi főkertész lapunknak elmondta, a Kossuth Lajos térre, a Széchenyi István körútra és a Baross Gábor utcába. Idei legfrissebb „tettük”, hogy a tél végén értékesebb fafajtákra cserélték le a Tiszaligetben a pelyhedző, elöregedett nyárfákat, most pedig az Ady Endre utcában frissítették fel a faállományt.

A fáktól barátságosabb lesz az utca
Fotós: Korényi

A város fában egyik legszegényebb utcájában a hegyi juharok és hársak dacoltak a nyári forrósággal, a huzattal. A nagy értékű hársak megmentése érdekében tövükhöz cserjéket ültettek, hogy némiképpen párásítsák a fa környezetét.

Ezenkívül többször iskolázott – tehát nem satnya – magas kőrist, japán akácot és zöld juhart helyeztek ki. Az út menti ültetés alól kivétel a buszpályaudvar és a Thököly utca közti szakasz, ahol annyi a közmű, hogy lehetetlen volt a fáknak gödröt ásni. így is nagyon örülnek annak, hogy a Titász sokat segített a munkálatokban.

Szeretnék ezt jó szokást, a faültetést még folytatni, hogy hol, az még kérdéses. A főkertész vágya, hogy a különleges szépségű kínai páfrányfenyőből egy utcát is „felvirágoztathatnak”. A városban nagyon kevés van ebből a szárazságtűrő fából, érdemes lenne tehát a „kísérlet”. ta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában