TÓSZEG

2018.04.15. 12:30

Európai élvonalban játszó megyei fiatal kapta az Év Esportolója díjat

A tószegi Subicz ­Dánielt választotta az év esportoló­jának az Egymillióan a magyar ­esportért egyesület. Az elismerés nem is olyan meglepő, hisz a tizennyolc éves srác sikert sikerre halmoz. A világ egyik legnépszerűbb számítógépes játékában, a ­League of Legends­ben remekel dzsungeles pozícióban, bluerzor néven.

Czakó Nóra

Subicz Dániel ugyan még csak tizennyolc éves, de már az egyik legjobb játékosnak számít.

Forrás: Beküldött fotó

Amikor legutóbb írtunk róla, még a francia Gamers­ Origin tagja volt Subicz­ Dániel, január óta azonban a spanyol Movistar Riders csapatát erősíti.

– Megkerestek, és szerettek volna kipróbálni, mint dzsungelest. Itt is „­felvételizni” kell, hosszas próbajátékok után a vezetőség és egy edzői gárda érdemesnek tartott a fe­ladatra, és több játékos közül engem választottak – mesélt ­Dani arról, hogyan került a spanyol együttesbe.

– Én pedig az egyéni fejlődésem érdekében át is igazoltam hozzájuk. Itt ugyanis egy olyan profi csapattal dolgozhatom, amely páratlan. Az edzői gárda pedig olyan tapasztalt szakemberekből áll, akik Európa­ élvonalába tartoznak.

– A ­francia csapatomat is nagyon szerettem, tavaly szinte minden francia kupát megnyertünk. A nemzeti döntőn pedig második helyezést értünk el. A Movistar Riders-ben azonban sztáredzőkkel és kiemelkedő játékosokkal dolgozhatom együtt – mondta.

Ugyanúgy mint a ­korábbi, francia csapata esetében, a spanyol gárdában is Dani az egyedüli magyar tag a svéd, lengyel, norvég és spanyol nemzetiségű csapattársai mellett.

Ez azonban, mint kiderült, nem is olyan meglepő, hisz európai élvonalban rajta kívül csak egy magyar játszik.

Dani sikersorozata a csapatváltással sem szakadt meg, ugyanis nemrég ért véget a Superliga Orange tavaszi szezonja, ami a spanyol első osztályú bajnokság. Itt a Movistar Riders a második helyen végzett, ami nagyon jó eredménynek számít.

A döntőt azonban épp azon a napon játszották Spanyolországban, amikor Daninak át kellett volna vennie az Év Esportolója díjat Budapesten. Így Dani nem tudott ott lenni a V4 Future Sports Festival keretében megtartott ünnepségen.

Subicz Dániel ugyan még csak tizennyolc éves, de már az egyik legjobb játékosnak számít.
Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon örültem a jelölésnek és jól is esett, hogy rám esett a választás – árulta el Dani.

– Persze a tavalyi évben elért eredményeim miatt egy kicsit számítottam rá. Arra azonban már a legkevésbé sem, hogy meg is nyerem, hiszen Kiss „Vizicsacsi” Tamást a legjobb európai játékosnak választották tavaly, a tavaszi szezonban.

– Így a legkevésbé sem lepődtem volna meg, ha nem én nyerem a díjat. Azonban a szakmai zsűri­ úgy látta, hogy a tavalyi teljesítményem alapján én vagyok rá méltó, és ezért nagyon boldog vagyok.

Íme, Dani legújabb elismerése. A felirat büszkén hirdeti: ő lett
a tavalyi év legjobbja.
Forrás: Beküldött fotó

– Ráadásul Magyarországon ez az egyetlen ilyen jellegű díj, amit átadnak, tehát itthon jelentős elismerésnek számít. Én pedig nagyon is büszke vagyok rá – tette hozzá.

Az elismerés időközben meg is érkezett Dani tószegi otthonába, postán, ő viszont Spanyolországban van. Így egyelőre még nem veheti kézbe a megtisztelő díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában