UTCAFÓRUM

2018.04.11. 13:50

Évek óta várnak normális útra a jászberényi utca lakói

Jászberény északnyugati szegletének legszélső utcájában évek óta várnak normális útra az ott élők, illetve az odaköltözni szándékozók. A Móczár Mikós utca lakói számára biztató ígéretek hangoztak el egy minap tartott utcafórumon.

Banka Csaba

A lakók arra kaptak ígéretet, hogy még ebben az évben normálisan használható útalap készül az utca teljes hosszában

Fotó: Banka Csaba

A télutó csapadékos időjárásával együtt járó sarat látva és a következményeként kialakult minősíthetetlen közlekedési viszonyokat tapasztalva fordultak honlapunkhoz, illetve ezzel párhuzamosan – ki tudja már hányadszor – az önkormányzathoz az utcában élők.

Egyértelmű elképzelést szerettek volna hallani arról, hogy milyen módon tervezi a problémák megoldását Jászberény képviselő-testülete. Az itt élők mindenapjait ugyanis nem csak az utca egy részén korábban megépített út borzalmas állapota, illetve az utca jelentős részén a burkolt út hiánya keseríti meg, hanem gond van a csapadékvíz-elvezetéssel és a közvilágítással is.

A napokban megtartott utcafórumon a helybéliek kifejtették, gyakorta érzik úgy, mintha az önkormányzat megfeledkezett volna róluk. Szerintük azt követően, hogy a város annak idején megnyitotta az utcát, kimérte a telkeket, kiépítette a közműveket a területen, illetve megfogalmazta szándékát az utca burkolására, a helyben élők joggal várták, várják el, hogy hosszú évek után végre megtörténjen az útépítés.

Az utcában lakik olyan család, amelyik nyolc évvel ezelőtt építette meg házát, folyamatosan kéri egy normális aszfaltút kiépítését, de eddig nem történt komoly változás.

A fórumon – amelyen az érintett lakók mellett jelen voltak a polgármesteri hivatal, a városgondnokság tisztviselői, illetve az önkormányzat néhány képviselője is – Juhász Dániel, a városrész önkormányzati képviselője foglalta össze a felvetett problémákat.

A lakók arra kaptak ígéretet, hogy még ebben az évben normálisan használható útalap készül az utca teljes hosszában
Fotós: Banka Csaba

Nevezetesen, hogy a földút esők idején járhatatlanná válik, az utca egy szakaszán korábban megépített útalap pedig már karbantarthatatlan. – Javítgatással nem sokra megyünk ebben a helyzetben – mondta a képviselő a jelenlévőknek.

A lakók még hozzátették: sajnos nem csak az utcában élők, illetve azok hozzátartozói és ismerősei járnak az úton, hanem jó néhány alkalommal traktorok is felvágják azt.

Végül a jelenlévő önkormányzati képviselők, illetve tisztségviselők egyértelművé tették, hogy a város idei költségvetésében van keret az utca teljes hosszában az út kövezésére, és ígéretként fogalmazták meg, hogy még idén elkészül az útalap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában