KARCAG

2018.04.25. 16:30

Határon túli gyerekek is szavaltak a döntőben Karcagon (galéria)

A Déryné Kulturális Központban rendezte meg a VII. Szent Flórián vers- és prózamondó verseny döntőjét a karcagi tűzoltóság Karcag és Térsége Tűzvédelméért Alapítványa.

Daróczi Erzsébet

A helyiek mellett határon túlról – Bácskossuthfalva, Bögöz, Nagymuzsaly – is voltak versenyzők, akik a tűzzel és a tűzoltókkal kapcsolatos verseket, prózákat mondtak el a zsűri előtt.

Annak elnöke Gál Natália, a beregszászi színház művésze volt, tagjai pedig Barna Sándor előadóművész és Lévai Kálmán nyugalmazott tűzoltó ezredes.

A verseny Szepesi Tibor önkormányzati képviselő és dr. Kovács László kuratóriumi elnök köszöntő szavai után vette kezdetét.

Az alsósok versenyét Somogyi Sára nyerte, 2. Jónás Lili Hanna, 3. Bugán Luca lett (mindhárman karcagiak).

A felső tagozatosok körében is nagy verseny zajlott a végső győzelemért.

A megméretés nyertese végül Lak Ádám (Bácskossuthfalva) lett, 2. Flink Anzselika (Nagymuzsaly), 3. Sipos Viktória Ivett (Karcag).

A középiskolások versenyét Jakab Dániel (Nagymuzsaly) nyerte, 2. Czinege Tamás, 3. Vetró Viktor (mindkettő Karcag) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában