JÁSZBERÉNY

2018.04.15. 14:26

Játékos formában ismerték meg a programozást Berényben

A Digitális Témahét országos programsorozatához második éve csatlakozott a Logiscool jászberényi csapata, együttműködve a városi könyvtárral.

B. Cs.

Különlegességek várták a gyerekeket a programon.

Fotó: Banka Csaba

Bakos Andrea, az iskola vezetője honlapunknak elmondta, az eseménysor célja a digitális peda­gógiai eszközök, módszerek használatának és fejlesztésének ösztönzése.

A mögöttünk hagyott héten jó néhány csoport számára tarthattak bemutatót ebben a témakörben.

– Szeretnénk közelebb vinni a gyerekekhez is ezt a területet, hogy játékos formában, élményekkel gazdagodva ismerkedjenek meg a programozás lehetőségeivel – mondta az iskola vezetője.

Az elmúlt héten a jászsági általános és középiskolákból számos csoport látogatta meg előadásaikat, összesen kettőszázharminc diák vett részt a foglalkozásokon.

Különlegességek várták a gyerekeket a programon.
Fotós: Banka Csaba

A program érdekes volt a harmadik osztályba járó kisiskolásoknak és a tizenegyedikes középiskolásoknak egyaránt. Zárásként pedig a városi könyvtárban tartottak gyakorlati feladatokkal ki­egészített előadást pénteken késő délután minden érdeklődő fiatal számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában