EMLÉKNAP

2018.04.26. 16:26

Tavaly öten haltak meg munkabalesetben, rájuk is emlékeztek szerdán

A munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók április 28-i emléknapja alkalmából tartott szerdán a megyeházán előadásokkal körített nyílt napot a megyei kormányhivatal, ahol a múlt évi munkabaleseti helyzetről is képet kaptak a résztvevők.

Kovács Berta

Tavaly összesen kilencszáznegyvenhárom munkabaleset történt megyénkben, közülük öt halállal végződött. Egy eset során például egy közel hat méter magas mobil állványzatról esett le egy munkás a betonpadozatra, aminek következtében halálos sérüléseket szenvedett.

Egy másik eset ­során egy fafeldolgozó gépsora mellett tevékenykedő munkás a működő szállítószalagon ­állva egyengette el a szállított anyagot, ennek során a szalag a munkavállalót elragadta­, aki a darálógépbe esett.

Egy alkalmi munkavállaló egy családi háznál festett közel hat méter magasságban. Ehhez háromrészes kitolható létrát használt, de az összedőlt, és a munkás a betonjárdára esett.

Egy fémipari munkahelyen pedig az okozta egy munkás halálát, hogy amikor egy több mint ötméteres acélszerkezet hegesztését végezte, a ferdén beállított gerendákra fektetett rácsszerkezet a munkavállalóra­ dőlt.

A tragédiával végződött esetek mellett az eseményen szó esett az ellenőrzések tapasztalatairól, az idei ellenőrzési irányelvekről, a közfoglalkoztatottak munkavédelméről és a munkaidő-nyilvántartás szabályairól is. Konzultációkra is lehetőség nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában