Esély Otthon – Otthon Fegyverneken

2018.05.27. 09:30

A fiatalok helyben maradását segíti egy új program Fegyverneken

Ingyenes képzésekkel, tanácsadással, életpálya-tervezéssel, ösztöndíjakkal és bérlakással segítik hamarosan a fiatalok életkezdését Fegyverneken.

Molnár-Révész Erika

– Tudjuk, milyen nehéz manapság egy önálló, független élet elindítása, a munkahelykeresés és a lakhatás kérdése – mondja a programról Molnár Barna önkormányzati képviselő.

– Ezért hoztuk létre nemrégiben az Esély Otthon – Otthon Fegyverneken című programot, tizenhat és harmincöt év közötti fiatalok számára.

– A célja, hogy helyben segítsünk megvalósítani a fiatalok álmait. Éppen ezért júliustól megnyitjuk az ifjúsági szolgáltató irodánkat, ahol különböző rendezvényeket, előadásokat, tanácsadásokat szervezünk.

– Emellett informáljuk az érdeklődőket az aktuális pályázati lehetőségekről, valamint segítünk önéletrajzot készíteni, és felkészítjük a jelentkezőt az állásinterjúra.

– Felújított és alapvető eszközökkel felszerelt bérlakást is biztosítunk, valamint középiskolások, felsőfokú képzésben tanulók és orvosok részére ösztöndíjprogramot hirdetünk meg – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában