ABÁDSZALÓK

2018.05.13. 09:30

Végre felpörgetik az úthálózat javítását Abádszalókon

A Tisza-tónál jellemzően minden útfelújítás nagy jelentőséggel bír. Legyen az bel- vagy külterületi útszakasz.

Ujvári László

A kátyúk elleni legjobb megoldás az, ha az egész útfelület új aszfaltborítást kap, mint ezen az Abony melletti szakaszon.

Fotó: Mészáros János

Évente felújítanak egy-két utat Abádszalókon, idén tavasszal viszont több út és útszakasz is megújult. Hazai forrásból nyílt lehetőség a közelmúltban belterületi utak korszerűsítésére, állapotjavítására. Tavaly a nagy jelentőségű és forgalmú Kossuth út kapott új burkolatot.

Most három másik út és egy rövidebb szakasz, tizenhétmillió forintot fordítottak a beruházásra. Március végén, húsvét előtt indult a munka.

– Körülbelül ötszáz méter hosszan új szilárd burkolatot kapott a Szentgyörgyi Albert út. Ez azért volt fontos, mert ez egyfajta gyűjtőút, nagy forgalmat bonyolít – magyarázta Balogh Gyula polgármester.

– Emellett a Piactér út, a Vasvári és Erkel utak csomópontja, valamint az István király út egy rövid szakasza került sorra – folytatta. Utóbbin zajlik a tömegközlekedés jelentős része.

Mint megtudtuk, az önkormányzat új tender benyújtását tervezi. Kedvező döntés esetén újabb utak kerülhetnek sorra már idén ősszel.

Borítókép: Illusztráció(abonyi munkálatok), Fotós: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában