ELISMERÉS

2018.06.30. 14:22

A kisúji suli mindkét vezetője rangos díjat kapott

A tanév végén a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola mindkét vezetője rangos díjban részesült.

Daróczi Erzsébet

Tuka Antal és Tóth József díjaikkal

Fotó: Daróczi Erzsébet

Tóth József főigazgató a Református Nagykunságért Pedagógiai Díjat vehette át Fekete Károly püspöktől. Kisújszállás Város Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díját pedig Tuka Antal, az Arany János Általános Iskola tagintézmény-vezetője Kecze István polgármestertől.

Mindkét vezető több mint három évtizede tanít, az is közös bennük, hogy alapvégzettségük informatikus, bár már több diplomát is szereztek.

Tóth József főigazgató mind a Móricz gimnáziumban, mind az Arany iskolában odafigyel a tehetséggondozásra, a tanulói hátrányok csökkentésére. Nagyon jó, összetartó, szakmailag felkészült tantestülettel dolgozhat, munkájához a fenntartó egyházközségtől, presbitériumtól is minden segítséget megkap.

Ez és a biztos családi háttér – hiszen több mint harmincéves házas – is segíti munkáját.

Tuka Antal és Tóth József díjaikkal
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A két iskolába 920 diák jár és 150 pedagógus dolgozik – mondja Tóth József, aki büszke két felnőtt, szintén az informatika területén dolgozó fiára. Legnagyobb öröme, ha unokájára vigyázhat. Sportos életet él, szenvedélye a kerékpározás. Tuka Antal is imádja a sportot, teniszezik, 55 évesen a városi labdarúgócsapatban focizik. Lánya, fia és felesége mindenben támogatja.

– A díjjal 30 éves tanári munkámat ismerték el, de köszönöm a mögöttem álló tantestületnek is a mindenkori támogatását – mondja Tuka Antal, aki települési képviselőként is dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában