JÁSZDÓZSA

2018.06.02. 18:45

Az új egészségház még idén elkészül Jászdózsán

A tervek szerint még ebben az évben átadják az új egészségházat Jászdózsán. Az építkezést áprilisban kezdték meg a településen – tájékoztatta honlapunkat Juhász Anett, a helyi polgármesteri hivatal munkatársa.

Banka Csaba

Az új jászdózsai létesítményben háziorvosi rendelőt, fogorvosi rendelőt és a védőnői szolgálat helyiségét alakítják ki.

A munkálatokat pályázati támogatásból finanszírozza a település, összességében kilencvenötmillió forintot fordítanak az épület megvalósítására. A szerződés szerint legkésőbb október tizenötig el kell készülnie vele a kivitelezőknek.

Az építkezés idejére nem kellett ideiglenes helyre költöztetni az egészségügyi szolgáltatások ellátóit. Ez idő szerint – egészen az új rendelők elkészültéig – még a régi, megszokott helyen várják a pácienseket.

Amikor átadják az új épületet és a költözés megtörténik, az új épülettel egy ingatlanon lévő régi orvosi rendelőt lebontják. Ezzel a megoldással kiküszöbölhetővé vált, hogy hetekig, hónapokig ideiglenes helyszínen kezeljék betegeiket az orvosok, lássák el teendőiket a védőnők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában