CIBAKHÁZA

2018.06.15. 10:27

Első fokon hat évet kapott a cibaki dohánybolti rabló

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség hétfőn bíróság elé állított egy 37 éves cibakházi férfit, rablás bűntettének kísérlete miatt.

Mészáros Géza

Az illető ez év május 13-án bement egy cibaki dohányboltba úgy, hogy az arcát kapucnis felsőjével takarta el. Az üzletben egyedül tartózkodó eladónőt felszólította, adja át a bevételt, és a kezét a pulóver alatt úgy tartotta, mintha abban fegyvert fogna.

A sértett a követelés teljesítését megtagadta, amire a vádlott azzal fenyegette meg, ha nem adja át a bevételt, szétlövi a fejét. Az eladónő – bár nagyon megijedt – mégsem adta át a pénzt, hanem hangosan segítségért kiáltott.

A vádlott futásnak eredt, de az utcán tartózkodók megfogták és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A Kunszentmártoni Járásbíróság az előzetes letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlottat 6 év börtönre ítélte, s feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – közölte dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában