ÚTFELÚJÍTÁSOK A MEGYÉBEN

2018.06.20. 11:28

Ezen a három megyei szakaszon kezdődtek meg az útfelújítások

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program részeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében három szakaszon is megkezdődtek a munkálatok – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.

A Túrkevére vezető szakasz úthibái 2018 márciusában.

Fotó: Mészáros János

A „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a társaság 3,443 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

A projekt keretében a 4202-es jelű út több mint 12,48 kilométeren (Kisújszállás–Mezőtúr), a 4203-as jelű út több mint 3,33 kilométeren (Kuncsorba–Túrkeve), a 4627-es jelű út pedig közel 1 kilométeren (Öcsöd–Martfű) újul meg.

A kivitelezőknek nemrégiben átadták a munkaterületeket, a fejlesztés a kisújszállási szakaszon előreláthatóan 135 napot, a kuncsorbai és az öcsödi szakaszokon pedig előreláthatóan 60 napot vesz majd igénybe.

A Kisújszállás–Mezőtúr, a Kuncsorba–Túrkeve és az Öcsöd–Martfű összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak.

A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszokon félpályás útlezárásokra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az utak szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

A Túrkevére vezető szakasz úthibái 2018 márciusában.
Fotó: Mészáros János

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közutak minden közlekedő megelégedésére szolgálnak majd, a térségben pedig betöltik a nekik szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 517 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában