MEGKÖNNYEBBÜLÉS

2018.06.05. 16:25

Hamarosan vége a Tiszabő elleni csődeljárásnak

Nem hosszabbította meg a bíróság a Tiszabő ellen tavaly nyáron indult adósságrendezési eljárás türelmi idejét. Június végén felszámolják a település forgóeszköz-állományát.

Molnár-Révész Erika

– Még 2011-ben volt az előző eljárás Tiszabőn, az akkori településvezetés szinte minden forgóeszközt belerakott, így mára gyakorlatilag szinte nem maradt semmi, amit vihetnének – mondja a jelenlegi alpolgármester, Bíró Zoltán.

Elmondta, közfeladatot ellátó ingatlanokat, tárgyakat nem vehetnek felszámolás alá. Csak néhány olyan tárgy van, mely nem lát el közfeladatot: például kistraktor, kéziszerszámok. Az alpolgármester szerint – mivel sok a kötelező feladat, az állami normatíva pedig kevés – a csődeljárás bármikor újrakezdődhet a településen.

– Sajnos annyira alulfinanszírozottak vagyunk, hogy hiába lesz most vége, hamarosan akár kezdődhet is az új eljárás. Amíg nem kapunk több állami forrást, addig ez mindig így marad.

Hiszen elkezdjük a költségvetést január elsején, decemberre pedig már hatvanmillió forintos adósságunk van. Ha van kint csődbiztos, ha nincs.

Az alulfinanszírozottság mellett körülbelül csupán három-négy millió forint az iparűzési adónk egy évben. Ez semmire sem elég… – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában