Szolnok/Besenyszög

2018.06.13. 15:26

Izlandi pedagógusok tanulmányozzák az oktatási rendszert a megyében

Izlandi pedagógusok érkeztek megyénkbe, hogy tanulmányozzák a magyar oktatási rendszert, a fenntarthatóságra való törekvés magyar módszereit.

Joó Zsuzsa

Szolnokra is ellátogattak az izlandi vendégek

Fotó: Mészáros János

Molnár Melinda, az egyik besenyszögi pedagógus elmondta, a magyar–izlandi barátság nem új keletű. Maguk többször jártak már a szigetországban és az ottaniak sem először utaztak hazánkba.

– Áprilisban vendégeskedett nálunk két pedagógus. Mivel tantestületük minden évben közösen utazik el valahová, meggyőzték a kollégákat, hogy az idei útjuk Magyarországra vezessen.

– Az Izlandi Pedagógus Szakszervezet támogatásával egy héten keresztül ismerkednek országunkkal, megyénkkel és természetesen Besenyszöggel.

Szolnokra is ellátogattak az izlandi vendégek
Fotó: Mészáros János

Az izlandi pedagógusok egyébként úgy gondolják, saját oktatási rendszerük sokkal nyitottabb, mint a miénk. A magyar konzul pedig korábban úgy vélekedett, az izlandi és a magyar módszert kellene összegyúrni.

Addig is a jó gyakorlatokat mindkét fél megismerheti a másiktól. A harminchét pedagógus szombaton érkezett hazánkba és hétvégén utazik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában