KENDERES

2018.06.30. 13:23

Mázsaszámra termelnek a közmunkások a központi konyhának

Az önkormányzat volt növényvédő állomásán a közmunkaprogramban dolgozók az önkormányzati tulajdonú földön a központi konyhának szinte mindent megtermelnek idén is.

Daróczi Erzsébet

Süveges Zoltán és Horváth Erika épp a paprikát kötözik

Fotó: Daróczi Erzsébet

A fóliákban és a szabad téren is már gyönyörű a paprika, a káposzta, a karalábé, a zeller, a paradicsom, a hagyma.

Korábban már volt itt retek, bab, zöldhagyma, saláta is. A megtermelt javak egy részét, melyet a közétkeztetést biztosító konyha már nem tud felhasználni, a lakosoknak értékesítik.

Az üvegházban télen nagy gonddal nevelt dísznövények, virágok százai pedig már a város közterületeire kerültek ki – tudtuk meg Juhász Istvánné telepvezetőtől. Hozzátette: kertészkedés mellett állattartás is zajlik a telepen.

Süveges Zoltán és Horváth Erika épp a paprikát kötözik
Fotó: Daróczi Erzsébet

Az ehhez a munkához szükséges takarmányt a mintegy hatvan hektárnyi kenderes-bánhalmi önkormányzati tulajdonú földön termelik meg.

A felnevelt sertéseket, juhokat pedig ugyancsak a központi konyha használja fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában