vezseny

2018.07.18. 13:48

A 4-es felújítása miatt sokan inkább a vezsenyi komp felé kerülnek

Jelentősen megnőtt az utóbbi időben a kompátkelő forgalma Vezsenynél, tudtuk meg Szabó László révésztől.

Kovács Berta

Szabó László révész és Kalocsai Anita kislányukkal, Lea Kamillával a vezsenyi kompon 2017 szeptemberében.

Fotó: Mészáros János

– Tapasztaljuk, hogy szinte mindenki, aki Szandaszőlősről, Rákócziújfaluból akar eljutni Szolnokra, errefelé kerül, menetben is, jövetben is – mutatott rá Szabó László révész.

– Azonnal, már az első napon észre lehetett venni a forgalomnövekedést, ahogy megkezdődött a Szent István Tisza-híd felújítása és a félpályás útlezárások. Reggel, munkába menet és délután, este hazafelé is inkább erre jönnek, mivel kiszámíthatatlan, hogy a torlódások miatt mennyi időt vesz igénybe a 4-es úton való átjutás.

– Így sokan inkább Kengyel, Törökszentmiklós felé kerülnek, ha hosszabb is az út.

A komp kihasználtságára így semmiképp nem lehet panasz, az utasok többsége személygépkocsival jön, de szakmunkásokat szállító kisteherautó is fordult már meg itt szép számban, főleg kőművesek, ácsok, és persze áruterítéssel foglalkozók.

– A kompot használva, Szandáról 38 perc alatt lehet beérni Szolnokra, míg egyébként két órába is beletelhet, halljuk az erre járóktól – mondta a révész.

– Reggel háromnegyed hatkor nyitunk, így már ötkor lejövünk, és 19 óráig nyitva vagyunk, de van, hogy tovább is, ha nem áll le a forgalom. Egyszerre nyolc személyautó fér fel a kompra, öt perc a menetidő, aztán fordulunk.

– Néha van, hogy valaki nem fér fel, de nem kell sokat várnia, a következő fordulóra feljut.

Szabó László révész és Kalocsai Anita kislányukkal, Lea Kamillával a vezsenyi kompon 2017 szeptemberében.
Fotó: Mészáros János

Javítást várnak

Vezseny felől jó az út, ám a túloldalon a Tiszaföldvár felé vezető út változatlanul nagyon rossz, hepehupás, kátyús, azóta sem történtek javítások.

– Pedig legalább a kátyúkat betömhették volna – vélekedett Szabó László –, ha már ekkora szerep jutott a kompnak. Nagyon igénybe veszi a járműveket ez az út. Ahogy megkezdődött az aratás, a mezőgazdasági gépek is itt járnak, a komp ezeket is elbírja. A végén teljesen szétnyomják a földvári utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában