SZOLNOK

2018.07.26. 09:30

Megújul a Verseghy gimi előtti park

Már gaztalanítják a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkatársai a Tisza park területét. Ezen a helyen jövő tavasszal egy hangulatos sétálóteret alakítanak ki. A kör alakú gáztárolót is hasznosítják.

Mészáros Géza

A látványtervek szerint hangulatos sétatérré változik a Tisza park a megyeszékhelyen

Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

„Talán sok embernek fel sem tűnt Szolnokon, hogy a megyei tanács épülete mögül a parkból eltűnt a magas, ezüst színű fúrótorony” – jegyezte -bj- aláírással ezt az információt kolléga-elődünk a Szolnok Megyei Néplap 1966. június 24-i számának 6. oldalán.

A cikk ekképp folytatódik: „A kútfúrók elvégezték munkájukat, egy „házzal” odébb álltak, a Tiszamenti Vegyiművekben fakasztanak majd meleg vizet a föld gyomrából.

Az épülő fedett uszodát és a Damjanich uszodát tápláló termálkút tehát elkészült… …Az Országos Vízkutató és Fúró Vállalat ceglédi üzemvezetőségének fúróbrigádja 1200 méter mélységből percenként 1400 liter 62 fokos vizet hozott a felszínre…

…Mivel a feltörő víz nagyon gázos, szükség van egy gázleválasztó építésére, amely majd a Marx parkban most épülő gázfogadó állomás mellé fog kerülni…”. Nos, fél évszázaddal e cikk megjelenése után a Damjanich uszoda helyén rózsaliget virágzik, a gázfogadó Tisza Szálló melletti tárolótartálya pedig évtizedek óta üzemen kívül csúnyálkodik a Tisza parkban. Utóbbi építményre azonban hamarosan új köntösben, új szereposztásban, új nap virrad…

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. – a közgyűlés által megszabott – feladata lett, hogy a Verseghy gimnázium előtti Tisza park területét, valamint a betonlappal fedett gázteknőt a városlakók számára jobban „használhatóvá” tegye.

Lits László, a cég ügyvezető igazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, egy új pihenőövezetet alakítanak ki a területen. Az eddig előnytelenül, sok esetben humánegészségügyi szempontból is helytelenül használt, cserjékkel, bokrokkal rendezetlenül beültetett területet kitisztázzák, szabályos alakzatba rendezik, térkövekkel és padokkal kiegészítve hangulatos sétálótérré alakítják.

A látványtervek szerint hangulatos sétatérré változik a Tisza park a megyeszékhelyen
Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

A tér jobban része lesz a Tisza-parti sétánynak is. Mindezen felül a parkban eddig ott árválkodó kör alakú gázteknőt hasznosítják, szolid kávézó-fagyizó alapja lenne.

A munkálatok várhatóan ez év őszén kezdődnek, és minden bizonnyal a következő év tavaszán már a kikapcsolódásra váró városlakók szolgálatába áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában