PUSZTAMONOSTOR

2018.07.30. 16:27

Népes „íjászsereg” gyűlt össze Pusztamonostoron

Kétszázhúsz versenyzővel zajlott nemrégiben a hatodik alkalommal megrendezett Pusztai Íjász Viadal és Találkozó Pusztamonostoron.

Banka Csaba

Minden korosztály képviseltette magát a találkozón

Fotós: Banka Csaba

A szervezők munkáját és elismertségét dicséri, hogy az ország minden szegletéből, közel félszáz településről érkeztek versenyzők, de még Belgiumból és Kanadából is ellátogattak Monostorra.

Az egész napos rendezvényen sokat számított az eredmény is, de ahogy az örömíjász jellegű versenyeken lenni szokott, sokkal fontosabb volt az, hogy találkozhattak egymással a hasonló érdeklődéssel bíró íjász, hagyományőrző közösségek tagjai.

A pusztamonostori versenyen a gyerek távlövő párbajt a besenyszögi Héja Zoltán nyerte, a felnőttek között a távlövő párbaj győztese az Alsószentgyörgyről érkezett Tóth Endre volt, csapatpárbajban pedig a szentgyörgyi csapat (Tóth Imre, Tóth Endre, Pataki Gyula, Homonnai Csaba) nyert.

Minden korosztály képviseltette magát a találkozón
Fotó: Banka Csaba

A Jászságban a közeljövőben a jászberényi Kürt Íjászai augusztus 4-én tartják találkozójukat, majd szeptember 8-án a Tarnamenti Íjász Klub tagjai rendezik meg az első jászárokszállási íjászviadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában