TOVÁBBTANULÁS

2018.07.27. 16:30

Nőtt a felvett hallgatók száma a megyei karokon

Kihirdették a felvételi ponthatárokat, így minden jelentkező megtudta, bejutott-e a vágyott felsőoktatási intézménybe. Az első adatok alapján Szolnokon kétszázötvenhét hallgató, míg Jászberényben százötvenöt diák kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

Munkatársainktól

Fotó: Csabai István

– Felvettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, úgyhogy nagyon boldog vagyok – árulta el a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban végzett Gergő.

– Nagyon szeretem a kémiát, több versenyen is indultam a gimi alatt, épp ezért jelentkeztem vegyész szakra. Mellette bejelöltem a gépész és a villamosmérnöki szakot is, de szerencsére a vegyész lett a befutó – mondta a besenyszögi fiatal.

Berta Brigitta munka mellett szerzi meg a diplomáját. – Szolnokra, a Neumann János Egyetem Gazdálkodási karára jelentkeztem, pénzügy-számvitel szakra – mondta a megyeszékhelyen élő hölgy.

– Már van egy végzettségem, mert anno felsőoktatási szakképzés keretén belül elvégeztem a pénzügy-számvitel szakot. Így egyértelmű volt, hogy ezen a területen szeretném megszerezni a diplomámat is – folytatta.

– A levelezős képzést választottam, hiszen már dolgozom. Ráadásul pénzügyi területen, így a majdani tudást ott is tudom hasznosítani. Brigitta hozzátette, külön öröm számára, hogy sikerült elérni az állami képzéshez szükséges ponthatárt.

Az első adatok alapján Szolnokon kétszázötvenhét hallgató, míg Jászberényben százötvenöt diák kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.
Fotó: Csabai István

Több mint ezerkétszáz hallgató örülhet, hogy első körben felvették a Neumann János Egyetemre – tájékoztatott az intézmény.

Ebből a gazdálkodási karon szolnoki képzési hellyel kettőszázötvenhét új hallgató kezdheti meg tanulmányait az idén szeptemberben. Ez pedig azt jelenti, hogy a tavalyihoz képest húsz százalékkal több diák ülhet be az iskolapadba az új tan­évben.

A legnépszerűbb szakok között szerepel a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing alapszak. De népszerűnek számít valamennyi felsőoktatási szakképzés is.

A jászberényi szakok iránt is nagyobb az érdeklődés

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Jászberényi Campusán szintén sikeresen zajlott a felvételi eljárás. Dr. Varró Bernadett főigazgató lapunknak elmondta, egyértelműen növekedett az érdeklődés a berényi campuson oktatott szakok iránt.

Tavaly nyolcszáz jelentkező közül összesen százhuszonhét hallgatót vettek fel a szeptemberi évkezdésre. Idén pedig már most elmondható, hogy a nyolcszázötvenegy jelentkezőből eddig százötvenöt jelentkező kezdheti meg tanulmányait ősszel az EKE Jászberényi Campusán.

A legnépszerűbb szakok az óvodapedagógus, a tanító, illetve a csecsemő- és kisgyermeknevelő. A még hátralévő pótfelvételi eredményétől függően, illetve a gyógypedagógusi tanulmányaikat Jászberényben megkezdő hallgatókkal együtt, mintegy kettőszáz új hallgatója lesz a Jászberényi Campusnak a szeptemberen induló félévben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában