MÚLTIDÉZŐ

2018.07.01. 16:16

Régi hírek a megyéből – Fellélegezhetett Szolnok

E heti múltidézőnk keretében 1995 júliusába tekintünk vissza. Ebben az évben is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Fotó: Barna Sándor

1995. július 6.

Fellélegezhet Szolnok – Régen is okozott buszúságot az útépítés

Végre, szó szerint fellélegezhet Szolnok. Az autófolyam, amely át- dübörgött rajta, nemsokára már a város határában veri fel a csendet. Jövő héten kedden 10 órakor előbb egy söröshordót gurítanak keresztül a Holt-Tisza felett átívelő hídon, hogy aztán az autók is birtokukba vehessék az elkerülő út harmadik szakaszát, ami betetőzése az eddigi, 1988- ban elkezdett, 4,5 milliárd forint értékű munkáknak.

Fotó: Barna Sándor

A összesen 14,5 kilométeres új, elkerülő úton több híd, csomópont, felüljáró szolgálja a közlekedést. Már a korábbi elkerülő szakaszok révén is jelentősen csillapodott a forgalom a megyeszékhelyen – a belvárosban korábban napi 33 ezer jármű haladt át -, de ezentúl ez még inkább jellemző lesz.

1996. július 6.

Kamionbukfenc a 4-esen

Tegnap kora reggel hatalmas csattanásra figyeltek föl a Szolnok külterületén lévő Q8-as benzinkút vásárlói. Történt ugyanis, hogy az előttük műszaki hiba miatt parkoló orosz buszba – valószínű elalvás miatt – hátulról belerobbant egy román állampolgár által vezetett, német rendszámú kamion.

Fotós: Barna

Az ütközést követően a bútort szállító szerelvény fejtetőn landolt, az út menti árokban. A busz hátuljában alvó két sofőr és a kamion vezetője csodával határos módon könnyű sérülést szenvedett. Az anyagi kár több millió forint.

1996. július 8.

Rendőri szolgálat a Tiszán. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vízi rendészetének szakemberei fürkésző szemekkel járják a felügyeletük alá tartozó tiszai folyamkilométereket.

Fotó: Barna

Járőrözésük során a szokásos ellenőrzéseken kívül sok esetben nyújtanak segítséget a víz partján szabadságukat töltő embereknek. Megnyugvással veszik tudomásul, hogy a vízi balesetek száma jelentősen kevesebb, mint az elmúlt években volt, amit a Tisza magas vízállása indokol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában