SZOLNOK

2018.08.30. 14:45

161 nyári munkás diákot köszöntött a város

Ezen a nyáron a tavalyinál is több, mintegy 161 diák végzett munkát, illetve vett részt szakmai gyakorlaton az önkormányzat szervezésében, a megyeszékhelyen.

Szilvási Zsuzsa

A diákok szünidei munkáját köszönték meg

Fotó: Fodor Orsolya

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018-ban ismét meghirdette a programot, melynek zárásaként idén is elköszönt a diákoktól dr. Sebestyén Ildikó jegyző és Szalay Ferenc polgármester.

A programban – mely szinte teljes egészében központi forrásból valósult meg – önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vesznek részt. A munkaidő napi 6 órás volt, amelyet 2–3 hetes időszakokban töltöttek el a fiatalok.

Nyáron 24 szakmai gyakorlatos diákot is fogadott a városháza. Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft., Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, RepTár: mindenhol hasznos munkát végeztek a fiatalok.

A polgármesteri hivatalban az intézményszolgálatnál, a Verseghy Ferenc Könyvtárban, a Szolnok Városi Óvodákban és idén először a Szigligeti Színházban is sok diák állt munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában