KORSZERÚSÍTÉS

2018.08.13. 09:30

A gyerekek játszóteret, a felnőttek fitneszparkot kapnak Kenderesen

– Hamarosan két korszerű játszóterünk is lesz. A Horthy-ligetben lévő korszerűtlent elbontottuk, helyére a 21. századi előírásoknak megfelelő, modern játszótér készül fémszerkezetű és fajátékokból, illetve műanyagokból. Pályázaton nettó 31,4 millió forintot nyertünk rá – mondta Koncz Éva aljegyző.

Daróczi Erzsébet

Kovács Miklós, a kivitelező munkatársa a játékok egyikével.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A kivitelező nádudvari cég a játékok jó részét már felállította. Lesz itt körhinta, rugós játék, kötélpálya, fészekhinta, pókembermászóka, piramis is, melyet életkortól függően használhatnak majd a legkisebbektől 14 éves korig.

A területet térfigyelő kamerával is ellátják. A park távolabbi részében a felnőtteknek egy fitneszrészt alakítanak ki, ahol láb- és hasizomerősítők, húzódzkodók és kültéri kerékpár is lesz.

A városközpontban is lesz játszótér, a volt piactér helyén. Ezt a közelben lévő iskola és óvoda gyermekei is használhatják majd napközben.

Kovács Miklós, a kivitelező munkatársa a játékok egyikével.
Fotó: Daróczi Erzsébet

A nettó közel tízmilliós támogatásból lengőhinta, rugós játék, kombinált erősítő játékok is kerülnek a területre. Mindkét játszóteret ütéscsillapító téglákkal burkolják le, s lesznek ülőpadok, ivókút is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában