SZOLNOK

2018.08.31. 10:30

Befejeződött a Szegő Gábor Általános Iskola felújítása

Bemutatták a sajtónak a közel ötszázmillió forintból megújult Szegő Gábor Általános Iskolát.

Joó Zsuzsa

Csütörtökön bejáráson mutatták be a sajtónak az épületet

Fotó: Mészáros János

Szalay Ferenc polgármester elmondta, az uniós támogatás mellett az önkormányzat száz-, a Szolnoki Tankerületi Központ 37 millió forinttal segítette a munkálatokat. A patinás, idén szeptemberben 120 esztendős épületet kívül-belül felújították.

Egyebek között szigetelték a külső falakat, új kazánokat építettek be, kicserélték a radiátorokat, a nyílászárókat és az elavult lámpákat, valamint üzembe helyeztek egy napelemes rendszert is.

Látványos változást eredményezett a folyosók új padlóburkolata, a tantermek falburkolatainak cseréje, a vizesblokkok átalakítása és a lift beépítése is. Mindez úgy, hogy az ingatlan maradéktalanul megőrizte műemléki jellegét. Bár az udvarhoz most nem nyúltak, jövőre egy korszerű, biztonságos sportpályává alakítják át a meglévőt.

Csütörtökön bejáráson mutatták be a sajtónak az épületet
Fotó: Mészáros János

Az elmúlt másfél évben a diákok az Abonyi és a Konstantin iskolában tanultak, másfél év után térhetnek vissza szeptember 3-án a megszépült intézménybe, ahol majd a városi tanévnyitót is tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában